Schildervakantie 

PLEIN-AIR SCHILDERMIDWEEK op het strand van Katwijk Noord

Olieverf 

Olv. Heleen van Lynden, Muiderberg 

           

 

Algemene informatie

Voorlopig doe ik even geen schildervakantie. Als u zich inschrijft ( https://heleensoilpaintings.com ) krijgt u mijn nieuwsbrief, waarin dit wellicht weer aan de orde komt. 

 

 

18-22 juni 2018 hebben we een schilder-midweek aan het strand gedaan!! De plaats :  Katwijk aan zee. Een 6-p strandhuisje voor 4 personen.

Slapen op het strand, werken op het strand, eten aan het strand! De zon zien ondergaan over zee....

Zie voor nog meer info: heleensoilpaintings.com

De groep zal niet veel groter worden dan 11  personen.We beginnen elke dag met een kleine instructie waar je op een prettige en beknopte manier alles verteld wordt om beter te leren kijken en weer te geven. Daarna gaan we aan de slag. De begeleiding is individueel, waarbij allerlei praktisch problemen aan de orde komen die we gezamenlijk oplossen en de stijl waarin je schildert door jezelf wordt bepaald. 

En dan, helemaal de tijd aan jezelf hebben, nergens aan te hoeven denken dan alleen schilderen en misschien ’s middags een boekje lezen of wandelen, dat is toch heerlijk? 

 

 

 

Programma:

8.30 u Ontbijt  in je eigen strandhuisje.
9.15 u- 13.15 u We zijn al op lokatie, nl. het strand van Katwijk!. 
Na een korte inleiding over een schilder"probleem" gaan we aan de slag . Accent ligt op compositie, licht, tonaliteit, kleurbeheersing, harmonie en vorm. 
13.15 u Na  werkbespreking op het strand, lunch ter plaatse, of in het strandpaviljoen
13.15 - 17.30 u 's Middags mag ieder doorgaan, of naar eigen inzicht invullen.
Helaas is werkbespreking om 18.00 praktisch niet mogelijk. Iedereen heeft zijn werk dan van de ezel, en natte schilderijen in het zand gaat niet werken!

19.00 u diner, dat men zelf kookt in eigen huisje, of wie dat wil, in de strandtent.

Het is vakantie, dus de lessen zijn natuurlijk niet verplicht!

Docent
Heleen van Lynden.Ik heb sinds 2002 ervaring als schilderdocent, vooral in olieverf. Mijn methode is “learning by doing”, fouten maken is niet erg, integendeel: daar leer je het meeste van. Ik begeleid ieder op zijn/haar eigen niveau en laat iedereen in zijn/haar eigenheid schilderen. Door het buitenschilderen leer je snel de hoofdzaken van de bijzaken te onderscheiden. Het weer, het licht, en de omgeving verandert. Spannend!
Zie hieronder voor Verwachtingen en Doelstellingen.

Ook al denk je dat je niet snel kan schilderen, je zal hier ervaren dat je dat wel kunt! Ik help je daarbij.

 

Verwachtingen en doelstellingen

Verwacht wordt dat je:
a.   het lekker vindt om buiten te werken. Dikke kleding vereist voor als het frisser is. Kaplaarzen of watersandalen

b.   al  schilderervaring hebt, weet wat verf doet en hoe die te gebruiken. De rest leer je al doende onder mijn bezielende begeleiding.Deze cursus is niet geschikt voor beginnelingen.

c.   je lekker voelt in een kleine groep. De cursusgroep zal uit max. 11 mensen bestaan. Er is voldoende gelegenheid en ruimte om je privacy te geven. 

Onder begeleiding van mij, gaan we plein-air schilderen. Ik zal je vast verklappen dat dit een geweldige ervaring is! Als het weer minder is, leren we te werken bij slecht weer!. Spannend!

Klik voor nog meer informatie HIER

DISCLAIMER:  bij stortregen of windkracht harder dan 5 gaat de les buiten NIET door. Ik zal mijn best doen voor een alternatief.

In juni is niets uitgesloten wat weer betreft!